Už je to tady – zase 🙂

Milí čtenáři, právě jsem odložil své autorské pero, eh, klávesnici, protože dvanáctá kapitola Zapomenutých příběhů 6 je hotova. Pojednává o odvážných gentlemanech, kteří v polovině 19. století utopili statisíce liber a dolarů doslova v moři, ale nenechali se tím odradit a nakonec uspěli.

Nechtěl bych být v jejich kůži, i když to byli boháči. Dvanáct let trvající projekt, žeroucí peníze a materiál jako Otesánek, to musí být velký stres. Ale někdo to udělat musel … a co vlastně, to se tedy dozvíte začátkem října 2022, až kniha vyjde.

Čímž asi nadešel ten pravý čas, ohlásit vydání ZP6 oficiálně. Tak tedy:

Zapomenuté příběhy 6 můžete předobjednávat zde, přičemž momentálně odhaduji okamžik vydání na 30. září tohoto roku. Jako obvykle je kniha v předprodeji se dvacetiprocentní slevou.


Pár poznámek, rozverných i vážných.

Kniha už je v předprodeji asi měsíc, ale úmyslně jsem to chvíli neohlašoval a tiše sledoval, kolik lidí si toho všimne. Nakonec vás bylo více než šedesát. Gratuluji k postřehu!

Také už se mezitím tiše sázelo – prvních deset kapitol je víceméně v definitivním stavu – a tiše natáčela audiokniha. I tu už mám uloženou na disku, ale vypouštět ji budu “po kouskách”, abyste se měli na co těšit. Jinak by se toho příliš mnoho prozradilo předem.

Bohužel musí být kniha tentokrát dražší, protože všeobecný růst cen zasáhl i papírenský a tiskařský průmysl. Omlouvám se, ale nedá se s tím nic dělat, cenový skok byl opravdu značný a do podzimu se ceny možná ještě zvednou. Tím pádem bude kniha v ostrém prodeji za 350 Kč a v předprodeji je za 280 Kč. Rozsah knihy by měl být zhruba stejný jako u pátého dílu, zatím to nejsem schopen říci přesně na stránku.

Chtěl bych vám ale tuto nepříjemnost aspoň nějak kompenzovat. Dobrou kompenzací by mohla být třináctá kapitola coby bonus. To už je z hlediska tisku jen pár korun navíc a věřím, že čtenáře to potěší. Jenže – o čem má ta bonusová kapitola vlastně být?

A proto vyhlašuji všeobecnou soutěž. Navrhněte na fóru, případně i e-mailem, nějaká témata, která by se vám líbila. Měla by to být témata rozsahově přiměřená (žádné dizertace), s dostatkem západních zdrojů (zápas nějakých dvou rodů v Japonsku 13. století opravdu člověk bez japonštiny poctivě nezpracuje) a ideálně z období cca 1830-1960, které hodně formovalo dnešní dobu a už k němu existuje fotodokumentace.

Vyberu-li si váš návrh buď teď, nebo do případných budoucích Zapomenutých příběhů 7, odměním vás pěti výtisky příslušné knihy zdarma.

Věřím, že s něčím přijdete. Mí čtenáři mi rozumějí 🙂

Do diskuse o tématech se můžete zapojit zde.


Hudební epilog

Loading