Tak, vážení a milí, další kniha překonala pomyslný Rubikon: Zapomenuté příběhy 7 jsou vysázeny. Existuje tedy jejich elektronická podoba, která může jít do tiskárny. Fyzicky se knihy budou tisknout v květnu. Na samém konci května by pak měly dorazit do autorské garáže, načež bude následovat několik hektických dnů, věnovaných rozesílání předobjednávek.

Mimochodem, nemáte-li dosud předobjednáno, ale přitom to máte v plánu, tak zde, prosím. Sleva 20 % platí až do dne vydání knihy.

Zároveň se v nejbližších týdnech bude natáčet audiokniha: sedm vybraných kapitol z celkem třinácti. S trochu štěstí by mohla být hotova zhruba v tou samou dobu, kdy vyjde i papírová kniha. Pak ji přidám na USB disk s ostatními audioknihami a vyvěsím i někam online.

(V této souvislosti: ano, Uloz.to bohužel de facto skončilo svoji existenci, tím pádem příslušné odkazy už neplatí. Zvážím nějaké další alternativy. Cloudové služby obecně nemám moc rád, ale pro sdílení velkých balíků dat nic lepšího nenajdete.)


Kniha je hotová, zbývá dořešit jen jedinou otázku, se kterou mi můžete pomoci…

K některým kapitolám existují zajímavé zdroje online, třeba videa, podcasty nebo podrobné články. Zdaleka ne ke všem, bohužel, což je součást problému; k některé kapitole třeba tři, jinde nic, je to dost nerovnoměrné.

Tam, kde existují, bych na ně čtenáře rád nějak nasměroval, přičemž jako nejlepší nástroj mi přijdou QR kódy, jenže:

a) na stránce knihy nevypadá QR kód moc dobře, a, co hůř,

b) bude tam překážet celá desetiletí, přičemž odkazy na webu jsou daleko pomíjivější než papírové knihy, a za deset let jich bude fungovat, no, možná třetina.

Proto uvažuji o něčem, jako by byl vložený papír s QR kódy, který by čtenář mohl třeba také zahodit. Ale nevím, zda je to vůbec dobrý nápad. Tak si prosím trochu zahlasujte, ať se dozvím, jaký je názor lidu.

QR kódy s odkazy v Zapomenutých příbězích 7

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

Ach, ano, nad Zapomenutými příběhy 8 už trochu přemýšlím. Sešlo se mi několik zajímavých témat, například kolaps Slovenského štátu na konci druhé světové války. Zdaleka ale ještě nejsou “plnopočetné”, a klidně se můžete ozvat s nějakými tipy.

Osmý díl určitě nebude letos, ale kdo ví, třeba by mohl být v únoru 2025. Přesný termín ale záleží na tom, kolik se mi navalí jiné práce. Poslední dobou jí bylo docela dost, což vždycky celkem spolehlivě poznáte na snížené frekvenci článků na blogu. No, uvidíme.

Diskusní fórum ke článku najdete zde.


Hudební epilog

V moderní podobě písničky by ďábel seděl u Twitteru a tvářil se jako obránce nějaké marginalizované skupiny. Dnes jsou takoví lidé mocnější než kdejaký generál.

P.S. Tento web funguje bez všelijakých vyskakovacích reklam, placené propagace apod. Důvody jsou mnohé, ale snaha o nezávislost na velkých hráčích je jedním z těch nejpodstatnějších. Až příliš mnoho lidí spoléhá na Facebook a pak se diví.

Zdejším základním principem je dobrovolná podpora od čtenářů. Nejjednodušším způsobem, jak tento blog můžete, milí čtenáři, podpořit, je koupit si knihy od jeho autora. Právě jsou v předprodeji Zapomenuté příběhy 7, které vyjdou 30. května.

Můžete si pořídit také Zapomenuté příběhy, Zapomenuté příběhy 2 či Zapomenuté příběhy 3, Zapomenuté příběhy 4, Zapomenuté příběhy 5, Zapomenuté příběhy 6 a sbírku textů “To nejlepší z blogu 2015-2020” pro sebe nebo pro někoho jiného. Nebo knihu dystopických povídek Krvavé levandule… K dispozici jsou už také znovu USB disky s nahranými audioknihami.

A pokud jsi sem, milý čtenáři, dorazil z Facebooku nebo Twitteru, zvaž registraci k odběru novinek e-mailem. Opravdu a vážně, však vidíš ten vývoj.

Loading